Beş yüz yılı aşkın bir eğitim ve öğretim geçmişinin ulaştığı aşama: Galatasaray Üniversitesi
Öğrenci Kabulü ve Başvuru
- 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yabancı Diller Yüksekokulu İleri Fransızca Hazırlık Sınıfı Ara Sınav Programı
- 2024-2025 Erasmus+ KA131 Personel Ders Verme ve Eğitim Alma Hareketliliği 2. Çağrı İlanları
- 2023 Başvuru Dönemi KA131 Ara Dağıtımı İle Üniversitemize Tahsis Edilen Hibenin 2024-2025 Akademik Yılı Program Katılımcılarına ...
- Mühendislik ve Teknoloji Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Final Sınav Programı (Güncellendi)
- İletişim Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Final Sınav Programı (Güncel)
- Görevde Yükselme Sözlü Sınav Sonuçları ve Başarı Sıralama Listesi (Şube Müdürü kadrosu 5. sıradaki adayın sözlü sınav puanındaki...
- Ünvan Değişikliği Sözlü Sınav Sonuçları ve Başarı Sıralaması
- Hukuk Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Yarıyıl Sonu Sınav Programı
- Fen Edebiyat Fakültesi 2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Final Sınav Programı
- 5. Barlas Tolan Konferansı: Galatasaray Sosyoloji Bölümünü’nün Ayak İzleri: Teorik Birikimden Yöntemsel Pratiğe
- Cooperation between the EU and Türkiye in the fields of energy, climate and sustainable development
- Toplumsal Yapı Tartışmaları: Nüfusta, Ailede ve İş Yaşamında Kadın
GSÜ'de Eğitim
Galatasaray Üniversitesi’nde eğitim-öğretim 3 ayrı düzeyde (ön lisans, lisans, lisansüstü), 59 farklı programda, 350+ akademik personel, her dönem açılan 1000+ fazla ders ve bu derslere kayıt olan 4500+ öğrenci ile yürütülmektedir.
Girişimcilik ve Yenilikçilik Merkezi
Öğretim elemanlarının ve öğrencilerin yenilikçilik ve yaratıcılık ile ilgili fikirlerini hayata geçirebilmeleri için ihtiyaç duyulan temel girişimcilik ve yerel kalkınma konularında, ulusal ve uluslararası ağ bağlantıları üzerinden evrensel yaklaşımlar izlenerek bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi ve zenginleştirilmesi için Galatasaray Üniversitesi Girişimcilik ve Yenilikçilik Uygulama ve Araştırma Merkezi 2018 yılında faaliyete başlamıştır.
Araştırma
Galatasaray Üniversitesi nitelikli ve iyi yetişmiş araştırmacıları, araştırma laboratuvarları, öz kaynaklarından araştırmaya ayırdığı bütçe ve dış kaynaklardan elde ettiği araştırma hibe büyüklükleri ile ülkemizin rekabetçi araştırma üniversitelerinden biri olmayı hedeflemektedir.
350
Araştırmacı
15
Laboratuvar
19
Araştırma ve Uygulama Merkezi
602
Proje
İşbirliği
Galatasaray Üniversitesi paydaşlarla işbirliği çerçevesinde, kurumsal ölçekte bir yapılanmayla ve teknolojik olanaklar yardımıyla topluma katkı işlevini yerine getirmektedir. Üniversite-sanayi iş birliği kapsamında, Üniversitedeki bilgi birikimi ve teknolojinin toplumun ihtiyaç duyduğu ürün veya süreçlere dönüştürülmesini sağlamaktadır.
Uluslararası
130Uluslararası anlaşmalı üniversite
*2024-Eylül verileri ile
Türkiye ve Fransa arasında akdedilen uluslararası anlaşma temelinde yapılandırılan Galatasaray Üniversitesi, kuruluşunun ilk gününden beri uluslararası olma vizyonuna sahiptir. Çokkültürlü yaşam ve kültürlerarası etkileşim deneyimini yerleşkede sağlamak, kültürlerarası yetkinliğe ve dünyalılık bilincine sahip bireyler yetiştirmek üzere eğitim, araştırma ve topluma katkı boyutlarında uluslararası işbirlikleri kurulmakta, geliştirilmekte ve çeşitlendirilmektedir.
170
Gelen Öğrenci
148
Giden Öğrenci
390
Uluslararası Anlaşma
Keşfet
Galatasaray Üniversitesi Yerleşkesi, Avrupa ve Asya kıtalarının birleştiği İstanbul şehrinin muhteşem Boğazının kenarında ve ulaşım açısından en merkezi ilçelerinden biri olan Beşiktaş’tadır. Kentin ekonomik, sosyal ve kültürel merkezlerine çok kısa mesafede olması üniversite hayatı için yerleşkeyi eşsiz kılmaktadır. Beş yüz yılı aşkın bir geçmişe sahip eğitim ve öğretim yapılanmasının ulaştığı son aşamayı temsil eden Galatasaray Üniversitesinin üyesi olmak şüphesiz bir ayrıcalıktır.
1994
Kuruluş
4243
Öğrenci
16755